1046303
Vrij

BMW i gaat eerst de breedte in

BMW zegt nog geen groen licht voor nieuwe i-modellen te hebben gegeven, maar mocht uitbreiding van het i-programma volgen, dan zullen dat nieuwe modellen in plaats van derivaten zijn, zo geeft een hooggeplaatste BMW-functionaris aan.

i3 Coupé

"We hebben al eerder concepts van de i3 Coupé en i8 Spyder laten zien, maar het eerstvolgende nieuwe i-model zal een type tussen de i3 en i8 zijn", legt de persoon uit. "Derivaten en varianten van de i3 en i8 zullen daarna pas volgen."Volgens hem is er nog geen besluit genomen over andere i-modellen. Vast staat dat het studiemodel i3 Coupé geen vervolg krijgt. Of de i8 Spyder er gaat komen, wil de fabrikant officieel nog niet aangeven, maar gezien de warme ontvangst van het studiemodel, staat de open variant zonder twijfel op de agenda.

Nieuw terrein

Het is een publiek geheim dat BMW kijkt waar het het bestaande aanbod kan versterken. De fabrikant stelt zich echter vooralsnog terughoudend op, aangezien de autobouwer met de i-types nieuw terrein betreedt. Het merk legt de focus eerst op de i3 en in mindere mate op de i8. Eind november start via en geselecteerd aantal dealers de levering van de elektrische hatchback. Begin volgeld jaar komt daar de hybridesportwagen i8 bij. Met name in de Verenigde Staten is de vraag nu al groot.