Nieuws/Vrij

Hotel van de week

Resetten in Duitsland

— Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week

Door Wendy Roep

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer: BollAnt’s im Park in Duitsland.

Soms moet je even opladen, even weg van alles. Om aan jezelf te werken door vrijwel niets te doen of juist extra streng voor jezelf te zijn.

Resetten in Duitsland doe je bij BollAnt’s im Park. Bijvoorbeeld onder het genot van hun eigen gemaakte wijn. Of middels een uitstekend viergangendiner in een bekroond restaurant nadat je een uur lang van vinotherapie hebt genoten. Liefhebbers van gezondheid, wellness en genieten komen aan hun trekken in dit resort. Alleen de plek al: een wijngebied midden in de bergen aan de oever van de Nahe.

Al generaties lang zwaait de familie Bolland-Anton hier de scepter en sinds de ’jonkies’ de zaak runnen, is er een frisse wind door met name het interieur gegaan. Stijlvol, landelijk en warm. Handig: alles is te koop. Niet voor iedereen betaalbaar, maar kijken of gebruiken is ook leuk. De meubels, kunstwerken, het servies, de boeken…

Maar we komen niet om te shoppen. Wij gaan keihard uitrusten en onszelf in de watten laten leggen. Terwijl de een zich met liefde laat inpakken met een druivenpitpakking, geniet de ander van intensieve massage langs de acupunctuurbanen voor nieuwe energie.

Maar niet voordat we onze kamer hebben gezien in het nieuwe Halenberg Guest House. Fris, ruim, licht en romantisch. Met een bed waar je het liefst zolang mogelijk in blijft liggen. Wie graag vroeg in actie komt, kan elke ochtend aansluiten bij een speciale wandeling door de vallei. Het vrijblijvende activiteitenprogramma, bij de prijs inbegrepen, omvat watergymnastiek in de beek, yoga, een wijnproeverij en een stiltewandeling.

Ook de spa is een aanrader. De behandelingsproducten horen bij de cosmeticalijn die door een van de familieleden zelf is ontwikkeld. Neem daarna een duik in het buitenbad om met een sapje op een ligbed te ploffen.

Wil je jezelf op de proef stellen, dan is er een detoxprogramma. Begeleid door dokter Axel Bolland, de heer des huizes, die je welzijn nauwlettend in de gaten houdt en je gezondheids- en voedingstips geeft.

In ’t kort

Interieur

Romantisch, landelijk en stijlvol. Elk vertrek straalt warmte en rust uit.

Ligging

In een weelderige groene vallei, midden in de bergen in Bad Sobernheim. Nog geen vier uur rijden van Utrecht.

Service

Uitstekend en persoonlijk.

Praktisch

Drie restaurants, waarvan een met een Michelin-ster.

https://www.bollants.de/

POPULAIRE VIDEO'S