Nieuws/Vrij

Niet elkaars type

Filmrecensie| The heat

Bij hun eerste ontmoeting is 't al bijna knokken. FBI-agente Ashburn (Sandra Bullock) is een dienstklopper die op weg naar de top maar wat graag haar theoretische kennis ventileert. Politievrouw Mullins (Melissa McCarthy) kent het ruige straatleven van Boston en maalt in haar werk niet om regeltjes. Grotere tegenpolen zijn dan ook nauwelijks denkbaar.

Onder regie van Bridesmaids-regisseur Paul Feig speelt Melissa McCarthy een rol die vergelijkbaar is met haar personage in die succeskomedie. Op haar beurt borduurt Sandra Bullock voort op haar Miss Congeniality-optreden als gedreven lid van het Federal Bureau of Investigation. Een omvangrijke drugszaak brengt haar naar Boston, waar ze gedwongen moet samenwerken met de vuilbekkende wapengek Mullins.

The Heat is een 'buddy-cop'-film in de stijl van Lethal Weapon, maar dan met vrouwen in de hoofdrol. Natuurlijk moeten zij hun onderlinge verschillen opzijzetten voor het hogere doel, maar van harte gaat dat niet. In een reeks van capriolen en confrontaties, die door Feig stevig worden aangezet, komen de twee voorspelbaar dichter tot elkaar.

Dat de intrige een bindmiddel met beperkte werking is, wordt snel duidelijk. Vervolgens moeten de komische kwaliteiten van Bullock en McCarthy de boel bij elkaar houden. Dat lukt net.