Vrij/Reizen

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Voor het eerst met peuter

’We willen naar de zon, maar niet te ver weg. In het najaar kom je dan al snel bij de Canarische Eilanden uit. Fuerteventura staat bekend als een rustig eiland, niet echt een uitgaansgebied. Ideaal omdat we voor het eerst met onze dochter gaan. We zitten in een hotel op loopafstand van het strand. We willen lekker vaak zwemmen en in het zand te spelen, dat vindt Benthe heel leuk. We hebben all-inclusive geboekt, al zijn we niet van plan om daar elke avond te eten.

Er is ook een animatieteam bij het resort, wat ons top lijkt voor Benthe. Ze is net een jaar maar zij loopt al, dus ze kan al lekker met de grotere peuters meedoen. We willen een dagje naar de dierentuin als het niet te heet is. Dat is op een berg gevestigd, dus je moet er aardig wat kilometers maken. We plannen verder niet veel omdat Benthe een of twee keer per dag slaapt.

Iedereen raadt ons aan om een auto te huren, maar voor Benthe is het misschien fijner als ze in het hotel haar slaapjes kan doen. Dan huren we een volgende keer weer een auto als zij wat groter is en je makkelijker met haar de deur uit kunt. We zijn vooral heel benieuwd hoe haar eerste vlucht verloopt aangezien ze niet van stilzitten houdt!”

Wie: Rick (29), Patty (31), Benthe (1), Amsterdam

Naar: Fuerteventura, Spanje

Accommodatie: Elba Sara beach & golf resort

Tijd: 11 dagen

Reden: zonvakantie

Hereniging in Miami

’Mijn ene dochter studeert in Miami en mijn andere dochter doet een jaartje highschool in Arizona. Ik ben ze gaan opzoeken. Best onverwachts, want ik heb pas vorige week geboekt. Ik zou pas volgende maand gaan, want mijn ene dochter zit er net. Maar voor mijn dochter in Arizona kwam het beter uit omdat ze nu vakantie had. Ik kon makkelijk een ticket vinden, al is het wat duurder dan als je op tijd boekt. Dat had ik er wel voor over.

We zaten in een hotel, wat heel gezellig was. Van daaruit zijn we Miami gaan verkennen. Ik was eerder in Amerika geweest, maar daar nog nooit. Mijn dochter die in Miami studeert, kon niet altijd mee aangezien zij natuurlijk naar school moest. Een van de allerleukste dingen vond ik de graffitimuren van Wynwood Walls. Wynwood is een voormalig getto dat een kunstdistrict aan het worden is. Het bekende South Beach was ook leuk om te bezoeken. In sommige wijken waren ze nog bezig met puinruimen na de orkaan Irma.

We hebben veel regen gehad, maar als de zon even scheen, was het al heerlijk. Het afscheid was lastig. Mijn jongste dochter blijft tot mei volgend jaar, de ander komt voor het einde van het jaar terug. Met kerst gaan we nog met het hele gezin, ook met mijn man en zoon, naar Arizona.”

Wie: Jacqueline Beets (50), Maasland

Terug uit: Miami, VS

Accommodatie: hotel

Tijd: 6 dagen

Reden: familiebezoek