1099869
Vrij

Een overzicht van al het nieuws van vandaag

Autovisie Headlines van vrijdag 7 juni

Mercedes-Benz Nederland grijpt Autovisie Cars and Coffee XXL tijdens de Nationale Auto8Daagse aan om de kersverse S-Klasse aan het Nederlandse publiek te tonen. De limousine komt pas in september bij de vaderlandse dealers te staan!

Nu al 2000e Lamborghini Aventador gebouwd

In iets meer dan twee jaar heeft Lamborghini het tweeduizendste exemplaar van de Aventador vervaardigd. Een unicum want nooit bouwde de Italiaanse sportwagenfabrikant in zo'n kort tijdsbestek zo'n hoeveelheid V12-sportwagens.

Toyota Corolla blijft maar doorgaan

Wij zijn hem al vergeten, maar hij bestaat nog steeds, de Corolla. Al 47 jaar waarin bijna 40 miljoen stuks zijn gebouwd. Tijd voor de elfde generatie, maar dan voor Amerika.

TVR gaat het weer proberen

Voormalig TVR-eigenaar Nikolai Smolenski heeft de rechten van het automerk verkocht aan de Britse zakenman Les Edgar. Dat zegt Smolenski in gesprek met Autovisie.

Chrysler zet nieuwe terugroepactie voor Jeep op

Eigenaren van een Jeep Wrangler, Patriot en Compass kunnen zich opmaken voor een bezoek aan de dealer. De fabrikant heeft een probleem ontdekt met de airbag en veiligheidsgordel. Het gaat wereldwijd om meer dan 629.000 auto's.

1,07 miljard aan verkeersboetes

Het kabinet-Rutte stevent af op een recordopbrengst aan verkeersboetes.

Mercedes SLS E-Drive fors sneller dan Audi R8 e-tron op de Ring

De Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive mag zich de snelste in serie geproduceerde elektrische auto op de Nordschleife noemen. En hij is behoorlijk veel sneller dan de Audi R8 e-tron.

Korte vakantie voor medewerkers Mercedes

Mercedes-Benz laat zijn fabrieken in Zuid-Afrika, Hongarije en China deze zomer doordraaien. Volgens de autobouwer is dat noodzaak om de honger naar de verschillende modellen te stillen. Het concern stevent op een nieuw record af.

Eerste testnotities: Citroën C4 Picasso

Of moeten we zeggen dat het een kunst is om hedentendage nog met iets bijzonders, iets verrassends te komen?

Chevrolet verplaatst productie Aveo

Na de Cruze haalt General Motors ook de Aveo weg uit Zuid-Korea. De fabrikant heeft de vakbond in Zuid-Korea medegedeeld dat de productie van de volgende Aveo in de Verenigde Staten en in China plaats zal hebben. Twee jaar na de productiestart van het kersverse model zou de Aveo ook in Korea van de band komen te rollen, heeft de fabrikant laten weten.

Komst Jaguar XJR doet XJ 5.0 SC verdwijnen

De komst van de Jaguar XJR heeft gevolgen voor het leveringsprogramma van de XJ. Door de toevoeging van de 550 pk sterke V8 Supercharged-motor komt de configuratie met 510 pk te vervallen.

Debuut BMW 3 GT tijdens Cars and Coffee XXL

De BMW 3 Serie GT beleeft zijn debuut voor het grote publiek tijdens Cars and Coffee XXL aanstaande zondag op het Telegraaf-terrein in Amsterdam. De auto staat pas een week later bij de dealer.

Ook Europees gezicht voor nieuwe Toyota Corolla

Na het vrijgeven van de Amerikaanse versie van de nieuwe Corolla geeft Toyota ook foto's vrij van de Europese uitvoering. Die versie wijkt iets af qua design.