1099998
Vrij

Toyota Corolla blijft maar doorgaan

Wij zijn hem al vergeten, maar hij bestaat nog steeds, de Corolla. Al 47 jaar waarin bijna 40 miljoen stuks zijn gebouwd. Tijd voor de elfde generatie, maar dan voor Amerika.

Toyota speelt bij een nieuwe generatie Corolla altijd op zeker, al is deze elfde generatie wel iets sportiever qua vorm. De inspiratie komt ook deels van de Corolla Furia Concept die Toyota onthulde tijdens de autoshow van Detroit in januari dit jaar. Toyota kiest voor een voorbumper met een fors zwart middenstuk en scherp getekende koplampen met led-techniek. 'Generatie 11' heeft een langere wielbasis (+10 cm) ten opzichte van zijn voorganger, wat vooral de achterpassagiers zullen waarderen. De totale lengte van het model neemt toe met 9,9 cm. Ook in de breedte is de Corolla gegroeid (+1,6 cm).

Drie transmissies

Toyota levert de Corolla in verschillende uitvoeringen. De L, LE en S hebben een 132 pk sterke 1,8 liter viercilinder onder de kap. Nieuw is de zogeheten LE Eco-versie met eveneens die 1,8-motor maar dan met 140 pk. In het programma zitten drie transmissies. Een manuele zesbak voor de Corolla L en S, een viertraps automaat voor de L en een nieuw ontwikkelde zeventraps CVT-bak, genaamd CVTi-S, voor de S, LE en LE Eco. De nieuwe Corolla verschijnt later dit jaar op de markt in de VS, hij wordt niet in Nederland geleverd, want daar levert Toyota de Auris.