Nieuws/Vrij
1100038
Vrij

Publieksdebuut Donkervoort D8 GTO tijdens aftrap Nationale Auto8Daagse

AUTO8DAAGSE - Het autoliefhebbers-evenement Autovisie Cars and Coffee XXL, waarmee de eerste Nationale Auto8daagse van start gaat, vormt het publieksdebuut voor de fonkelnieuwe sportwagen van Donkervoort, de D8 GTO. Denis Donkervoort, zoon van het Nederlandse merk, onthult zelf de nieuwe roadster. Ook de D8 GT zal zijn opwachting maken.

De D8 GTO is het nieuwste model van Donkervoort. De auto markeert een nieuw hoofdstuk voor de autobouwer. Voor het eerst in 35 jaar is de auto voor het overgrote deel van composietmaterialen vervaardigd en beschikt de roadster over een vijfcilinder turbomotor. Met een vermogen van maximaal 400 pk is het de krachtigste Donkervoort ooit. In combinatie met een wagengewicht van 700 kg zet de D8 GTO imponerende prestaties neer. Zo acceleert hij in 2,8 seconden van stilstand naar 100 km/h. Tot 200 km/h snelt de sportwagen in iets meer dan 8 seconden, prestaties die normaliter door Ferrari's en Lamborghini's worden genoteerd.

De fabrikant uit Lelystad heeft inmiddels meer dan 30 exemplaren verkocht. Het eerste exemplaar wordt binnenkort aan de eigenaar afgeleverd.

De start van de Nationale Auto8Daagse wordt gevierd met een groot autofeest in de vorm Autovisie Cars and Coffee XXL op zondag 9 juni op het Telegraaf-terrein aan de Basisweg in Amsterdam gehouden.

Autovisie TV mocht onlangs al exclusief als eerste in Nederland deze nieuwe Donkervoort D8 GTO testen: