1139701
Vrij

Opel Adam goed in voorverkoop

Opel zegt dat het 16.000 orders voor de nieuwe Adam op zak heeft en de officiële marktintroductie heeft pas op 19 januari plaats. Let wel, in Duitsland. De Nederlandse markt komt pas in maart aan de beurt.

61.000 mogelijkheden

De Duitse autobouwer verwacht niet dat veel Adams hetzelfde gespecificeerd zullen worden. Voor de aankleding van het exterieur zijn 61.000 mogelijkheden. Voor het interieur is de keuze nog groter. Opel claimt 82.000 mogelijkheden om het leefcompartiment een persoonlijk tintje te geven. “Twee dezelfde Opels Adam zul je niet snel zien”, zegt de woordvoerder. Om het publiek reeds kennis te laten maken met de vele accessoires en de kleine driedeurs hatchback, opende de importeur eerder deze week een Adam Store in hartje Amsterdam. De showroom is tijdelijk, want zodra de Adam bij de dealers arriveert, verlaten de tentoongestelde auto's het gehuurde pand weer.

Jacht

Met de Adam gaat Opel op jacht op hoofdzakelijk de Fiat 500. De prijsstelling ligt op het niveau van de kleine Italiaan en ook het concept van personaliseren, dat van Mini is afgekeken, komt overeen. In Nederland rekent Opel op een verkoopvolume van 5.000 stuks dit jaar. Hoeveel orders al zijn genoteerd, is niet bekend.

POPULAIRE VIDEO'S