Nieuws/Vrij
1145097
Vrij

"Importeurs pushen iedere keer voor Autosalon Brussel"

De AutoRAI 2013 gaat niet door, maar een kilometer of 200 ten zuiden van waar onze nationale autoshow had moeten worden gehouden, opent vandaag de jaarlijkse Autosalon van Brussel voor publiek. Wat doen de Belgen anders om hun tentoonstelling jaar in, jaar uit te organiseren, wat de AutoRAI niet lukt?

Diverse woordvoerders van automerken bevestigen tegenover Autovisie dat ruim 20 procent van de totale verkoop op de Brusselse beursvloeren wordt verkocht. Bovendien is het imago van de Autosalon van Brussel anders en is de autoshow echt een verkoopbeurs.

"De verkoopcijfers hangen van deze beurs af, daarom staat iedereen als het ware iedere keer weer te springen om eraan deel te nemen. Als de beurs niet doorgaat, hebben we een aanzienlijke terugval in de verkopen. Niet alleen pakken wij als Renault hier groot uit, ook Mercedes-Benz en Audi doen dat. We moeten wel deelnemen. Er is meer dan genoeg animo voor. Omdat iedereen iedere keer pusht om de beurs te organiseren, lukt dat de laatste jaren ook heel goed. De beurs trekt iedere editie aardig wat bezoekers omdat het een soort traditie is dat mensen in Brussel een auto kopen of naar een auto komen kijken", aldus Véronique Weghsteen, woerdvoerder Renault BeLux.

"Wil de AutoRAI weer de deuren openen voor publiek, dan moeten we zorgen dat we een ander concept verzinnen dat aansluit bij de wensen van de importeurs en dat aantrekkelijk is voor de bezoekers. Dat de beurs in Brussel een succes is, ligt puur aan het businessmodel. De beurs trekt veel bezoek en levert voor de deelnemende partijen geld op. In eerste instantie is de AutoRAI geen verkoopbeurs, maar bij de opzet van een nieuw concept van de AutoRAI moeten we naar alle mogelijkheden kijken. We gaan er met z'n allen met een open vizier in en sluiten niets uit voor de toekomst. In het eerste kwartaal van dit jaar gaan we zitten en bespreken we alles wat tot een nieuw concept kan leiden", aldus de woordvoerder van de RAI Vereniging.

Autovisie is momenteel bezig met het organiseren van een alternatief voor de AutoRAI. Binnenkort worden daar de eerste details over verstrekt.