Nieuws/Vrij
1145191
Vrij

In Detroit: Volkswagen Passat Performance Concept

Dat Volkswagen in Detroit twee conceptmodellen presenteert staat nu buiten kijf. Niet alleen onthult het merk er een crossoverachtige auto, ook is er deze Passat Performance Concept te zien.

Voorbode

De Performance Concept is gebaseerd op de Amerikaanse versie van de Passat en geeft een voorbode van een sportiever model. In de VS verkoopt dat model met 117.023 units in 2012 behoorlijk goed. Echt spectaculaire styling heeft de Passat niet. Volkswagen kiest voor 19 inch Luxor-lichtmetaal, andere lichtunits met led-techniek, twee uitlaten, sportiever bumperwerk en carbon spiegelkappen.

Viercilinder

Volgens de eerste informatie huist er onder de motorkap een 1.8 TFSI viercilinder met 250 pk. Hij is gekoppeld aan een automatische zestraps transmissie. Verder heeft de Passat iets lagere ophanging en elektro-mechanische stuurbekrachting om voor een sportiever stuurgedrag te zorgen. Foto's van het interieur ontbreken nog. Binnenkort geeft Volkswagen de Passat Performance Concept officieel vrij. Meerdere details volgens dan automatisch.