1159762
Vrij

Datsuns op basis van platform Lada Kalina

De Japanse autofabrikant Nissan bouwt modellen van haar budgetmerk Datsun op basis van het nieuwe Lada Kalina-platform. Dat heeft Colin Dodge, topman van Nissan Europa, bevestigd.

Compleet anders dan Lada

"De modellen van Datsun krijgen hetzelfde platform als de Kalina en delen ook componenten als het rem- en brandstofsysteem en de stuurmechaniek", aldus Dodge. De carrosserie en in het interieur zijn wel compleet anders. "Je merkt niet dat het een Lada is", vervolgt de topman.

Lage prijs

Datsun arriveert in Rusland, India en Indonesië in 2014. Een merklogo is al vrijgegeven, maar beelden van modellen zijn nog getoond. Eind 2013 begint Datsun met het presenteren van de auto's. In 2014 verschijnen er twee auto's op de markt, een derde volgt in 2015. De startprijs van de Datsun wordt uitzonderlijk laag. Er wordt een bedrag van 2.300 euro genoemd.

DAT Motorcars

Nog even het geheugen opfrissen, want Datsun stamt uit 1931 toen DAT Motorcars werd opgericht. Nissan nam dat bedrijf over maar bleef de merknaam Datsun gebruiken. In 1986 rolde de laatste het model onder de merknaam Datsun van de band. De naam verdween en maakte plaats voor Nissan.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.