1170388
Vrij

Opel Mokka officieel

Opel vult het assortiment aan met de compacte crossover Mokka. De nieuweling van Opel is slechts 4,28 meter lang, maar volgens het merk toch groot genoeg om makkelijk vijf personen te vervoeren.

De nieuwe Opel is een direct broertje van Buick Encore die de Amerikaanse markt moet gaan veroveren.

De Mokka verschijnt met voor- en vierwielaandrijving. De klant heeft in eerste instantie de keuze tussen twee benzinemotoren en een dieselaandrijving, die allemaal zijn voorzien van een start-stopsysteem.

Het assortiment benzinemotoren bestaat uit een 1,6-liter natuurlijk ademend model met 116 pk en een 1,4-liter met turbo die 140 paardenkrachten en 200 Nm aan koppel produceert. De dieselaandrijving bestaat uit een 1.7 CDTI turbo die goed is voor 126 pk en 300 Nm.

Op het gebied van versnellingsbakken kan er worden gekozen tussen een handbak en een automaat en in beide gevallen is die voorzien van zes verzetten.

Ondanks dat de meeste kopers nooit het veilige asfalt zullen verlaten, wordt de Mokka voorzien van Hill Start Assist (HAS)- en Hill Descent Control (HDC)-systemen die het rijden over heuveltjes moeten vergemakkelijken. Daarnaast wordt de bestuurder geholpen met Traction Control en Electronic Stability Control. Daar houden de veiligheidsmaatregelen nog niet op, want Opel laat een camera met de bestuurder meekijken, wat resulteert in waarschuwingen als de bestuurder zijn rijbaan verlaat (Lane Departure Warning), dreigt te botsen (Forward Collision Alert) of verkeersborden mist (Traffic Sign Recognition).

In maart wordt de Mokka officieel aan het publiek voorgesteld op de autoshow van Genève. Vervolgens moet de crossover aan het eind van het jaar bij de dealers verschijnen.