1222794
Vrij

Audi Q3 RS verder uitgewerkt

Het kunstje van een Audi Q3 met RS-motor hadden we al gezien van het merk. Maar dat was nog in een experimentele fase. Nu heeft Audi het idee van een snellere Q3 verder uitgewerkt en presenteert daarom in Peking deze RS Q3 concept.

Het is nu nog een prototype, maar de kans bestaat dat Audi in een later stadium een productieversie van deze Q3 RS maakt. De ingrediënten zijn veelbelovend. Voorin schuilt een 2,5 liter direct ingespoten vijfcilinder turbomotor met 360 pk. Deze is gekoppeld aan een zeventraps S tronic-transmissie en permanente quattro vierwielaandrijving. Daarmee snelt de Q3 RS in 5,2 tellen naar de 100 km/h. De top bedraagt 265 km/h.

Om hem qua uiterlijk onderscheidend te maken heeft de RS-uitmonstering van de Q3 een zwarte grille met honingraatstructuur en zijn de koplampen getint. Ook heeft Audi ander bumperwerk toegepast. Verder kenmerkt het model zich door een in matzwart uitgevoerde voorspoiler welke is gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). 20-inch lichtmetaal, een diffuser en twee uitlaatpijpen maken het geheel af.

Binnenin zijn de RS-sferen duidelijk aanwezig. Audi plaatst zetels bekleed met nappa-leder met donkerblauwe alcantara contrastelementen. Het stuurwiel is eveneens van CFRP-gemaakt. Voor extra licht in het interieur voorziet Audi de Q3 RS van een glazen panoramadak.