1282574
Vrij

Geit op menu BN'ers

Tuvalu Media presenteert op de tv-beurs Mipcom in Cannes een opvallende programmaformule: Vooruit met de geit!

In de survivalshow trekken twee celebrities met een geit of een ander klein zoogdier zoals een varken, konijn of cavia door onherbergzame gebieden. Hun proviand moeten ze delen met het beestje, maar op de bestemming blijkt het dier tijdens het afsluitende feestmaal met de plaatselijke bevolking op het menu te staan. Dan moeten ze een cruciale keuze maken: eten ze hun nieuwe vriend op of sparen ze het dier?

Als ze voor dat laatste kiezen, staat daar een straf op. ,,Het programma is nog in ontwikkeling, maar we denken nu aan de optie dat ze dan te voet weer dezelfde weg terug moeten afleggen, inclusief dier", zeg Taco Zimmerman van Tuvalu. Volgens hem is het programma niet macaber.

,,We laten ook zien hoe snel mensen zich in korte tijd aan een dier kunnen hechten. Bovendien hóeven ze het beest niet op te eten, dat is een keuze. Los daarvan: veel mensen eten vlees, maar lijken niet te willen weten waar het vandaan komt. Dat is in Vooruit met de geit! wel overduidelijk. En de plaatselijke bevolking eet hoe dan ook een geit of ander dier op; vraag is of dat dan die van de BN'ers zal zijn."

Zenders uit verschillende landen hebben inmiddels belangstelling getoond en ook Nederlandse kanalen zijn geïnteresseerd, aldus Zimmerman.