Nieuws/Vrij

Hollandse klassiekers

De Piet Boon-stijl is nu binnen handbereik..
1 / 2

De Piet Boon-stijl is nu binnen handbereik..

.

Oktober is van oudsher dé Woonmaand en dan ook het beste moment om in de woonwinkels inspiratie op te doen. Design van eigen bodem heeft bij ons een streepje voor.

De Piet Boon-stijl is nu binnen handbereik..
1 / 2

De Piet Boon-stijl is nu binnen handbereik..

.

De Nederlandse Meubelfabrikant Gelderland viert zijn 80-jarig bestaan. De collectie is beroemd vanwege zijn designklassiekers van grote ontwerpers uit eigen land; Jan des Bouvrie, Henk Vos, zijn zoon Roderick Vos en Lex Pott en Remy Meijers. Lex Pott, een van de jongste ontwerpers ontwierp voor de nieuwste collectie Ori. Je schuift het uit een stuk metaal gemaakte bijzettafeltje zó over de bank. Handig in een kleine zitkamer waar geen ruimte is voor een grote salontafel. Door het tafeltje een wat fellere kleur te geven, geef je het huis een vrolijk en sportief accent. Blauw is dé trendkleur en combineert mooi met beton, glas, donkerhout en natuursteen. Een knipoog naar de industriële woonstijl!

Een ander ontwerp dat speciale aandacht verdient; de beroemde fauteuil 400 ontworpen door Jan des Bouvrie. De stoel wordt in het kader van het 80-jarig bestaan van Gelderland opnieuw uitgebracht. Het oorspronkelijke jaren 70-ontwerp is iets ranker geworden, zo is het buisframe iets dunner en de voet veranderd. Ook nieuw is de pijpassende voetenbank.

Tegelcollectie

Studio Piet Boon blinkt uit in interieurs met strakke lijnen, rijke materialen, maar toch een warme en behaaglijke sfeer. De ontwerper werkt vaak aan prestigieuze interieurprojecten voor individuen die horen bij de happy few, maar door een nieuwe samenwerking met tegelfabrikant Douglas & Jones is de Piet Boon-stijl nu voor iedereen binnen handbereik.

De keramieken wandtegels kenmerken zich door bijzondere maten en afwerkingen. Zo zijn er tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen, niet van echt te onderscheiden omdat er geen herhaling van patronen is. Rechthoekige tegeltjes met metallic afwerking maken van de keuken een glanzende eyecatcher.

Op de vloer draait het om rust. Op grote natuurstenen tegels, van marmer tot kalksteen, krijgen meubels direct een chiquere uitstraling.