1282628
Vrij

Noorderslag onthult eerste acts

De eerste optredens voor Noorderslag 2017 zijn bevestigd. Onder meer Broederliefde, Donnie, Pip Blom, Rondé, Rob Dekay, Teske en Yung Internet zijn van de partij.

Eurosonic Noorderslag is al 31 jaar een belangrijk platform voor nieuwe Europese muziek. In de avonden van 11 tot en met 13 januari zullen diverse Europese acts optreden in de intieme setting van het muziekfestival Eurosonic, in de binnenstad van Groningen.

Overdag biedt Eurosonic een platform voor conferenties met een veelvoud aan onderwerpen, allemaal met betrekking tot de muzieksector en live industrie aan bod. Speerpunten van dit jaar zijn media en innovatie.

Het evenement Noorderslag vindt plaats op 14 januari in De Oosterpoort. Tijdens deze muzikale avond worden ook de European Border Breakers Awards, de European Festival Awards, de Pop Media Prijs en de prestigieuze Nederlandse Popprijs uitgereikt. Vorige jaar sleepte hiphopcollectief New Wave, met onder andere Ronnie Flex en Lil Kleine, de prijs in de wacht. De traditionele bierdouche is inmiddels afgeschaft bij deze uitreiking.

De kaartverkoop voor Eurosonic Noorderslag gaat op 29 oktober om 12:00 uur van start. Speciaal voor de jongere bezoekers is het YUNG! ticket in het leven geroepen, waarmee jongeren tot 18 jaar een flinke korting krijgen.