1282638
Vrij

Phil Collins doet boekje open over drumblessure

Phil Collins doet eindelijk uit de doeken wat mysterieuze blessure hij opliep door drummen en hoe zijn gezondheid ervoor staat. De zanger is immers onverwacht weer op tour.

De zanger maakte maandagavond zijn langverwachte comeback op het podium tijdens zijn Not Dead Yet Tour in de Londense Royal Albert Hall. Tijdens een persconferentie deed Phil Collins een boekje open over zijn mysterieuze aandoening waardoor hij gedwongen was te stoppen met drummen.

"Ik zal nooit meer kunnen spelen zoals voorheen. Er is iets gebeurd tijdens de reünietour van Genesis", verklaarde de zanger. "Aan het einde an elke show had ik een drumduel met Chester Thompson en op een avond ging het mis. Het gebeurde gewoon. Ik heb alles geprobeerd, grotere drumstokken, noem maar op", aldus de geblesseerde Collins. "Het is een mysterie wat er gebeurd is, ik kon het gewoon niet terugkrijgen."

Toch laat de zanger het hoofd niet hangen. "Ik ben 65 en drum al sinds mijn vijfde. Ik zou graag de keuze hebben om te kunnen spelen, maar huil mezelf er niet om in slaap." Zijn zoon Nicholas neemt het drumgedeelte van hem over tijdens zijn tour. "Hij heeft geleerd van John Bonham, Chad Smit en mijzelf, dus hij heeft ballen als hij speelt. Hij gaat goed met kritiek om, dat kan ongemakkelijk zijn met familie, maar Nick neemt advies goed aan", aldus de trotse vader.

Collins was ook open over de rugoperatie die hij vorig jaar moest ondergaan en zijn heupproblemen. "Ik heb er geen gevoel in. Ik loop met een wandelstok maar ik hoop dat het verbetert."

Er gaan geruchten dat Phil Collins ook zijn opwachting zal maken op Glastonbury.