1282673
Vrij

Frank Ocean loopt Grammy's mis

Jarenlang wachtte zijn fans op zijn nieuwe album, maar doordat Frank Ocean zich te laat aanmeldde voor de Grammy Awards, loopt hij nu hoogstwaarschijnlijk diverse prijzen mis.

Zijn album Blonde en het visuele album Endless zijn niet aangemeld als kanshebbers voor de felbegeerde jaarlijkse Grammy Awards bevestigt de organisatie. Daardoor valt Frank Ocean hoogstwaarschijnlijk buiten de lijst van genomineerden voor de muziekprijzen.

Op 8 december wordt de lijst van kanshebbers bekend gemaakt. Volgens Billboard mistte de zanger en zijn label echter de deadline om mee te dingen naar de prijs. De albums werden, na lang wachten, toch ruim op tijd uitgebracht om nog mee te dingen naar een Grammy. De deadline daarvoor stond op 30 september.

Ocean scoorde flink met zijn langverwachte album Blonde. In de Verenigde Staten ging het album in de laatste week van augustus al 276.000 keer over de toonbank, waardoor het op de derde plek kwam van best verkochte album van dit jaar. Zijn visuele album Endless had nog kans kunnen maken in een videocategorie of als streamingalbum.

De twee albums zijn de eerste van Frank Ocean in vier jaar. Zijn voorgaande album Channel Orange werd in 2013 voor maar liefst vijf Grammy's genomineerd, waarvan de zanger er twee mee naar huis nam. De uitreiking van de volgende editie van de Grammy's vindt plaats op 12 februari.