Nieuws/Vrij
1283364
Vrij

Leuke uitjes in de herfstvakantie

Het is bijna herfstvakantie! Tijd om leuke dingen met de kinderen te ondernemen. VRIJ stelde een lijstje samen met de leukste uitjes.

Musea

Filmworkshop 5+

Begin maar met het rapen van takjes, blaadjes, kastanjes en andere mooie herfstattributen en neem ze op 19 of 20 oktober mee naar EYE in Amsterdam. Daar maak je met je materialen een eigen stop-motion herfstfilm.

Sesamstraat

Sesamstraat bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd in het Beeld en Geluid Museum in Hilversum. Van 17 t/m 23 oktober organiseert het museum iedere dag een klein feestje voor de huidige generatie Sesamstraat-fans. Zo zijn er voorleessessies en Meet&Greets met de karakters.

Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum is jarig en trakteert alle kinderen op gratis entree van 15 t/m 27 oktober. De nieuwste familie-tentoonstelling '100 jaar Schiphol - klaar voor vertrek' is net af.

Maritiem Museum

In het Maritiem Museum in Rotterdam bestaat Professor Plons 25 jaar. Kinderen kunnen de hele herfstvakantie naar de mooiste voorleesverhalen van Professor Plons luisteren. Ze laten zich schminken en kunnen hun eigen verjaardagstaart en -kaart versieren. En mis vooral niet het levensgrote Professor Plons memoryspel!

Theater/film

 

Roodkapje

Laat je meeslepen in het spannende verhaal van Roodkapje die op weg is naar haar zieke oma. De musical Roodkapje van Van Hoorne Entertainment tourt deze winter door het hele land.

Cinekid Festival

Cinekid organiseert tijdens de herfstvakantie op het Westergasterrein in Amsterdam en op nog tientallen andere locaties in Nederland dit kinderfilmfestival.

Herfststukjes

Verschillende theaters in de regio Utrecht organiseren in de herfstvakantie Herfststukjes. Jeugdtheatervoorstellingen inclusief vele activiteiten!

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje is een leuke kindermusical voor 6+. Kom zelf kijken hoe het karakter van schrijver Paul van Loon tot leven komt in dit spannende verhaal.

Activiteiten

 

Schaatsen

Bind de ijzers onder je voeten en ga lekker schaatsen op een van de kunstijsbanen in Nederland.

Griezelen

Kom een beetje mee griezelen op de Julianatoren en zing en dans mee met alle liedjes van De grote Spookshow! Meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin zijn verkleed als vampieren en al helemaal in de stemming voor Halloween.

Ford Pannerden

Tijdens de herfstvakantie organiseert Fort Pannerden in de Nacht van de Nacht. Voor jong en oud! Ontdek het nachtleven van de dieren en kijk door een telescoop naar de sterrenhemel vanaf het dak van het fort.

Het Muiderslot

Hoe voelt het om ridder of jonkvrouw te zijn? Stap in het Muiderslot achter een van de prachtige 15e-eeuwse kostuums en laat een mooie foto van jezelf maken als Floris V of een adellijke jonkvrouw. Wanneer je alle opdrachten hebt volbracht, word je tot ridder geslagen!

Legoworld

Het grootste LEGO-spektakel ter wereld wordt van 18 t/m 24 oktober in de Jaarbeurs georganiseerd: LEGOWORLD.

 

Bekijk meer leuke uitjes in de herfstvakantie per provincie