1288775
Vrij

Discussie

Gelukkiger van reis dan trouwdag of nieuwe baan

Vergeet je trouwdag of een nieuwe baan, het ultieme geluk beleef je tijdens een reis. Uit onderzoek blijkt dat reizen de sleutel tot een gelukkig leven is.

Uit een wereldwijd onderzoek van hotelsite Booking.com blijkt dat reizen voor ons belangrijker is dan verschillende belangrijke levensgebeurtenissen. Bijna de helft van de mensen wordt gelukkiger van een reis dan van hun trouwdag (49%), een date met hun partner (51%) of een nieuwe baan (50%).

Volgens het onderzoek hechten we meer waarde aan een reis dan aan materiële zaken (70%). Ruim de helft van de mensen spendeert hun geld dan ook liever aan een mooie reis dan aan een nieuwe telefoon, kleding of een schitterende ring.

Voorpret

Ruim driekwart van de ondervraagden (77%) gaf aan een reis te boeken wanneer hij zich wat gelukkiger wil voelen. Die momenten van geluk zitten voor bijna driekwart van de deelnemers  (72%) in de periode van het onderzoeken en oriënteren. Filmpjes kijken op YouTube, reisgidsen doorbladeren, recensies lezen, daar worden we meteen al blij van.

Als we de reis eenmaal geboekt hebben, kunnen we vaak niet wachten tot het zover is. Meer dan een derde (39%) droomt tussen het boeken van de reis en het moment van vertrek meerdere keren per dag even weg.

Dit onderzoek werd gedaan onder 17.000 deelnemers in 17 landen, maar wij zijn benieuwd hoe jij het ervaart! Word jij ook gelukkiger van een reis dan een date met je partner of spendeer jij je geld liever wel aan een telefoon dan aan een vakantie? Laat het ons weten!