1300013
Vrij

Exotisch eten

Wat ligt er nou op mijn bord?

1 / 2

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: redacteur Marike Wouters in Peru.

1 / 2

"Als je in Peru bent, ontkom je niet aan quinoa. Ik trof het de eerste dagen vooral aan als ingrediënt in allerlei soepen. Maar eenmaal in de hoog gelegen bergstad Cusco aangekomen, kreeg ik een beeldschone quinoa-salade voorgeschoteld in het hippe restaurant Morena. De salade was kleurrijk door de verschillende groentes en als finishing touch versierd met een bloem."

"Over de smaak van de salade was ik minder te spreken. De smaak van quinoa begon me na een tijdje te vervelen. En maar goed ook dat ik niet meer gegeten had.... door de enorme hoogte kregen m'n reisgenoot en ik na het avondeten de eerste verschijnselen van hoogteziekte. Op zwabberende benen gauw richting hotel!"

Lees ook: Nicaraguaanse foodporn