1300405
Vrij

Rogue One slaat ook in Nederland aan

De nieuwe Star Wars-spinoff Rogue One is ook in de Nederlandse bioscopen een groot succes. Meer dan een derde van alle bioscoopgangers kocht in het eerste weekend een kaartje voor Rogue One, zo blijkt maandag uit de cijfers van de theaters.

Eerder brak Rogue One ook in de VS alle records. De film, een apart verhaal in de succesvolle Star Wars-sage, bracht daar in het weekeinde 155 miljoen dollar op. Daarmee vestigde de film, waarin wordt verteld hoe de rebellen de bouwplannen van de Death Star in handen krijgen, het Amerikaanse record voor beste decemberopening ooit.

Op de tweede plaats van de Nederlandse bioscooplijst staat de romantische komedie Soof 2. De film, die door de critici gemengd werd ontvangen, trok al meer dan 320.000 bezoekers en raast daarmee af op de status van Platina Film. Het succes van Soof 2, over een vrouw van middelbare leeftijd (Lies Visschedijk) die in een relatiecrisis verkeert, is een flinke opsteker voor de Nederlandse film die qua bezoekersaantallen een zwaar jaar achter de rug heeft. Het aandeel in de bioscoopcijfers halveerde bijna.

In de arthousebioscopen doen Gouden Palm-winnaar I, Daniel Blake van regisseur Ken Loach, de Duitse komedie Toni Erdmann en de documentaire De Kinderen van Juf Kiet het nog steeds opvallend goed. De drie films trokken tot nu toe 60.000, 50.000 en 24.000 bezoekers.

Lees hier onze Rogue One filmrecensie