1302341
Vrij

5x doen in Antwerpen

1 / 3

Het prachtige Antwerpen is zo heerlijk makkelijk te bereiken voor ons Nederlanders maar geeft je toch het luxe gevoel er even helemaal tussenuit te zijn. Wat zijn een aantal must-do’s in de Belgische metropool? Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje.

1 / 3

1 Gehaktballen eten bij Felix

Midden in de hippe wijk ’t Eilandje staat het Felix Pakhuis, het culinair en cultureel walhalla van de oude havenbuurt. Het pakhuis staat al sinds 1861 op de Willemdok, vroeger als opslag voor onder andere koffie, thee en cacao. Tegenwoordig zit heel hip Antwerpen er op zondag om uitgebreid te brunchen, doordeweeks om van de ambachtelijk gemaakte gehaktballen vol liefde te smullen en tussendoor om van een heerlijke kop koffie te genieten. Ook worden er nog eens culturele evenementen georganiseerd in de charmante ruimte! Felix has got it all.

2 Uniek winkelen

Dat Antwerpen een prima winkelstad is hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Het enorme aanbod aan toffe shops strekt zich over de hele stad! Een speciale aanrader is wel de Nationalestraat. Hier etaleren Antwerpse modeontwerpers, opgeleid aan de beroemde Academie voor Schone Kunsten, hun prachtige collecties in de mooiste winkelpanden.

 

Perfect voor iedereen die een uniek design item op de kop wil tikken en voor de stijlvolle reizigers met een kleiner budget die dol zijn op window shopping. Je kijkt je ogen uit!

3 Cultureel in ’t Zuid

De wijk ’t Zuid is vernoemd naar het Zuid-Museum, toepasselijk want de buurt barst van de interessante musea. Binnen enkele minuten wandel je van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten naar het bijzondere Fotomuseum. Tussendoor geniet je van de knusse straatjes en grote terrassen die altijd gezellig druk zijn. Maak tijdens je city trip dus zeker tijd vrij om hier te genieten van de cultuur én om tot diep in de nacht te dansen in de hippe bars van Antwerpen.

4 Rubenshuis

In Amsterdam staat het huis van Rembrandt, in Antwerpen vind je de kunstenaarswoning van Rubens. De Vlaamse wereldschilder speelde een grote rol in de kunstgeschiedenis van de stad en heeft daarom nog steeds zijn plek in de straten van Antwerpen.

 

In het Rubenshuis bewonder je de werken van de meester en zijn tijdgenoten, maar je kunt ook in zijn voetsporen treden door de Rubenswandeling te wandelen. Volg de kunstenaar naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Sint-Jacobskerk voor een nieuwe kijk op Antwerpen.

5 De nacht van Antwerpen in


Slaat de klok middernacht, dan is het feestje in Antwerpen nog niet afgelopen! Een favoriete nachtelijke bestemming voor alle inwoners is Sips Bar. De bijna legendarische bar heeft een flinke (internationale) reputatie dankzij de altijd perfecte cocktails die hier geserveerd worden. Met alcohol of zonder, ze worden met flair in elkaar geschud speciaal voor jou. Zwaargewichten schuiven aan bij de Absinth Bar, waar de zeer sterke drank - populair bij Van Gogh en Picasso - op traditionele wijze geschonken wordt. Durf jij?

 

Bron: CityZapper