1310165
Vrij

Lekker en gezond!

1 / 2

We kregen enorme honger door alle gezonde Instagram-foto's afgelopen week.  Zoals beloofd twee lekkere recepten goed voor lichaam en geest!

1 / 2

Ten eerste een lekkere pompoen-smoothie, verzonnen door Hanneke de Jonge van Culinea.nl, met een eigen twist van culinair verslaggever Felix Wilbrink, die de vanillekwark verving door skyr (een soort yoghurthangop).

 

Mix onderstaande ingrediënten in een blender tot een smoothie. Je haalt er 4 glaasjes uit:

. 160 gram gekookte pompoenblokjes

. 2 bevroren rijpe bananen

. 300 ml amandelmelk

. 200 gram vanillekwark

. 1 theel kaneelpoeder

. 1 snufje kardamompoeder

. 1 snufje gemberpoeder

. 2 eetl maple syrup

 

En wat te denken van een lekkere Marokkaanse groentenstoof van onze Felix?

 

Nodig voor 4 personen:

1 aubergine 4 sjalotten 1 courgette 1 bakje cherrytomaten 1 pak tomato frito 1 blik kikkererwten 1 doosje dadels 50 gr geroosterde amandelen 1 kaneelstokje 2 theelepels komijnpeper/zout 150 ml water

Snij aubergine in de lengte in kwarten en snij die in stukken van 2 cm. Verhit de olie en bak de aubergines 4 minuten op hoog vuur. Bak de sjalotten 2 min mee. Voeg de courgette, het kaneelstokje, de komijn en de tomato frito en 150 ml water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min stoven. Voeg dan de in stukken gesneden dadels (pit verwijderen), kikkererwten en cherrytomaten toe en stoof vervolgens nog 30 min. Strooi op het laatst de geroosterde amandelen erover.