1312731
Vrij

ELFSTEDENVAART

Sloepentocht voor het goede doel

Voor watersporters met een sloep en liefhebbers van de 'tocht der tochten' is er goed nieuws. In juli wordt in Friesland een meerdaagse Elfstedentocht voor sloepen georganiseerd.

Stichting Michael-Wings organiseert begin juli in samenwerking met Watersport-TV de Elfstedenvaart. Een bijzondere vaartocht voor sloepen volgens de officiële Elfstedentocht schaatsroute.

De startwijkt af van de schaatstocht. Deze is op 2 juli in Harlingen in plaats van Leeuwarden. Vervolgens wordt in verschillende etappes de circa 220 kilometer lange tocht gevaren. De finish van de Elfstedenvaart is op zaterdag 8 juli, opnieuw in Harlingen.

Door de Elfstedenvaart wordt geld ingezameld voor Stichting Michael-Wings, die zich al 11 jaar inzet voor gratis internet aan bed op kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra.

De zorg voor internet is een initiatief van Michael Kenniphaas, die op 18-jarige leeftijd is overleden aan Acute Lymfatische Leukemie. Internet lijkt zo vanzelfsprekend, maar is in veel zorgcentra nog niet aanwezig.

Deelnemers aan de Elfstedenvaart betalen een bedrag aan inschrijfgeld en kunnen zich ook nog laten sponsoren, bijvoorbeeld per aflegde mijl of kilometer of door betalende passagiers enkele etappes mee te laten varen.

Aan de sloepentocht kunnen maximaal 25 boten deelnemen. Wie geïnteresseerd is om deel te nemen, kan voor meer informatie terecht tijdens Boot Holland (10 t/m 15 februari in Leeuwarden) op de stand van Stichting Michael-Wings.