1312795
Vrij

Tips voor koken met kliekjes

Jaarlijks gooien Nederlanders 2 miljard kilo voedsel weg. Erg zonde en onnodig. Vaak weten we gewoon niet wat wij met het overgebleven eten moeten doen. Om dit te verminderen heeft VRIJ tips verzameld hoe je kan koken met kliekjes.

It’s a wrap

Dit is niet alleen lekker, maar ook snel klaargemaakt. De restjes van de kip of het vlees kun je in wrap stoppen. Combineer het rundvlees met aardappels en boontjes. De kip is erg lekker met avocado en tomaat. Het handige van een wrap is dat er veel combinaties mogelijk zijn, dus die is ideaal voor kliekjes.

 

Gezonde pannenkoek

Zijn de bananen bijna bruin? Dan zijn ze voor dit recept perfect! De banaan is namelijk het belangrijkste ingrediënt voor deze pannenkoek. Je kunt de suiker, melk en meel laten staan, want die zijn helemaal niet nodig. Dit is natuurlijk een pluspunt, want het is daardoor een gezond kostje.

 

 

Spinazie smoothie

Dit klinkt misschien vies, maar Je kunt het zo lekker maken als jezelf wilt. Stop de spinazie en een banaan in de mixer en doe er een scheut sinaasappel of appelsap bij. Zet de mixer aan en voilà: een supergezonde en lekkere shake. Je kunt net als met de wrap de banaan omruilen voor ander fruit.

 

Rijst

Weer een gezonde versie van een lekkernij. Met de overgebleven rijst kun je een vegetarische burger maken. Stop een groente naar keuze samen met de rijst in de blender en mix de kliekjes goed. Daarna kneed je er burgers van en leg je ze op de gril.

 

Rijkelijk gevuld

Liggen er nog resten vlees, aardappelen of pasta in de koelkast? Dan kun je met kruiden een heerlijke vulling maken. Voor een extra kick kun je er kaas overheen strooien. De vulling doe je in een uitgeholde paprika, courgette of aubergine. Stop het gerecht in de oven en daarna ziet niemand meer dat het kliekjes zijn.

 

Heb jij nog leuke recepten met kliekjes? Laat het ons in een reactie weten.