Nieuws/Vrij
1314195
Vrij

Groot prijsverschil van cola op pistes

Een glas cola kost op iedere piste iets anders. HomeToGo heeft de prijs van een glas cola bekeken in de meest populaire ski-gebieden in Europa. In het Franse Courchevel betalen skiërs het meeste voor cola, in het Bulgaarse Bansko is een glas bijna 7 euro goedkoper. Houd jij bij het boeken rekening met de horecaprijzen in een skigebied?

Franse skidorpen zijn het duurst. De vijf duurste ski-oorden liggen in Frankrijk, we zien pas een Zwitserse stad op nummer zes. In de top 10 zijn er slechts drie skigebieden Zwitsers en één Oostenrijks. Het lijkt erop dat prijzen in Frankrijk hoger liggen dan in Zwitserland. Verrassend, aangezien het levensonderhoud in Zwitserland aanzienlijk duurder is.

In Oostenrijk vinden we zowel dure als goedkope skigebieden. Van €2,93 voor een glas cola in Saalbach-Hinterglemm tot €4,38 in het populaire Ischgl. Prijzen in Italië liggen rond €3,00, goedkoper dan in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.

Tussen het goedkoopste (€1 in Bansko, Bulgarije) en duurste (€7,80 in Courchevel, Frankrijk) glas cola is een verschil van €6,80. In Oost-Europese landen zoals Polen en Bulgarije kost een drankje tussen de 1 en 2 euro. Dit geeft een goed beeld van de algemene prijzen in dit gebied, die zijn namelijk aanzienlijk lager dan in de rest van Europa.