Nieuws/Vrij

dating-app 'Hater'

Gedeelde haat schept band in nieuwe dating-app

1 / 4

TMG

Samen klagen over iets waar je een gruwelijke hekel aan hebt schept een band. Dat dachten de makers van de nieuwe dating app 'Hater' ook. Gezellig 'daten' wordt 'haten', waarbij je je liefde vindt via gemeenschappelijke haat. 

1 / 4

TMG

'Hater' is de nieuwe dating app die je matcht aan mensen met een gemeenschappelijke afkeer van bepaalde dingen. Selfiesticks? Bloedirritant. Donald Trump? Dislike. Glutenvrij eten? Swipe naar beneden!

 

De Hater-app legt gebruikers allerlei onderwerpen voor waar ze hun mening over kunnen geven. Net als andere dating-apps is een swipe naar links 'niet leuk' en een swipe naar rechts 'leuk'. Maar Hater voegt daar nog twee keuzemogelijkheden aan toe. Zo is een swipe naar boven 'geweldig' en een swipe naar beneden 'haat'. Zo kun je je toch enigszins nuanceren bij al die mogelijke irritatiefactoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende onderwerpen?

 

Als je eenmaal een lijst met hatelijke situaties hebt aangelegd, gaat de app voor je op zoek naar matches. Je kunt door je matches scrollen en aangeven of je wel of niet in iemand geinteresseerd bent.

De geestelijk vader van de nieuwe dating app Hater is de Amerikaanse Brendan Alper (29).  Hij zegde zijn baan als bankier op om komedieschrijver te worden. Dating-app Hater begon in eerste instantie als een sketch, totdat Alper inzag dat er meer potentie inzat. Hij startte de app kleinschalig in New York, maar door de massale media-aandacht explodeerde de interesse opeens. Ondanks dat de app op Valentijnsdag officieel gelanceerd moest worden, heeft de app nu al 200.000 gebruikers.

Je kan de app zelf uitproberen door hem te downloaden in de App store. Alper's team is inmiddels bezig met een versie voor Android. De app moet binnenkort ook in andere talen verschijnen.

Lees meer over