Nieuws/Vrij

Uit & Thuis

1 / 3

TLG

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200 000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

1 / 3

TLG

'Oude bekenden opzoeken'

 

'Mijn ticket heb ik impulsief geboekt. Ik kon nu weg van mijn werk, vond goedkope tickets en besloot te gaan. Ik ga oude bekenden opzoeken. Drie jaar geleden liep ik een halfjaar stage bij verrassendvalencia.nl en ik logeer in het huis waar ik toen verbleef, bij mijn oud-huisgenootje. Ik heb veel zin om de mensen daar te zien. Verder ga ik lekker de kroeg in, terrasjes pakken, fietsen en misschien een uitstapje maken naar een dorpje in de omgeving.

De meeste mensen kiezen voor Barcelona, maar Valencia is fantastisch: rustiger en net zo bezienswaardig. Het doet me denken aan Groningen omdat het een stad met een compact centrum is. Een echte aanrader vind ik wandelen door het kilometerslange Turia-park dat in een rivierbedding is gelegen. De route brengt je uiteindelijk bij het strand.

Ik ga zeker naar tapastentjes. Tijdens mijn stage organiseerde ik tapastours. Als er een gerecht is dat je in Valencia echt moet eten, dan is het paella. Dat komt daarvandaan!"

WieColette Kollen (25)WoonplaatsOmmenBestemmingValenciaAccommodatieVoormalig onderkomen, bij oud-huisgenootTijd4 dagenRedenvrienden opzoeken en vakantie vieren

 

'Puur voor het duiken'

 

'Met deze duikvakantie is een oude belofte ingelost. Bas belde me op en vroeg wanneer we nu eens zouden gaan. Ik had ooit, toen we nog samen voetbalden, een duikvakantie geopperd. Na dat telefoontje hebben we eigenlijk vrij snel geboekt.

Ik was met mijn vrouw al eens in Egypte geweest om te duiken en zat toen in hetzelfde hotel. Ik wist dat het een mooie plek was. Het resort heeft een huisrif vanwaar je het water in kunt. Dat vind je niet snel.

Egypte is een goede plek om te gaan duiken. Niet te ver weg en niet te duur, het water is heel helder en je ziet onder water alles wat je in andere landen verder weg ook kunt zien.

We gingen puur voor het duiken en zijn elke dag het water in gegaan. Eén keer sloeg ik een duik over en zwom Bas tussen zes dolfijnen. Heel bijzonder.

Ik heb er zelf ook eentje gezien toen ik ging snorkelen. Maar eentje van een afstandje zien of tussen zes dolfijnen zwemmen is natuurlijk wel een verschil!"

WieMartijn van Bockel (32) en Bas Koebrugge (35)WoonplaatsTilburgTerug uitEgypteAccommodatieMagic Tulip Resort, Marsa AlamTijd1 weekRedenduiken