1330087
Vrij

Boottest Da Vinci 35E

Prachtige weekender

VIDEO - Het Friese Da Vinci Yachts heeft ruim 100 compacte, retrogestylde moderne motorjachten gebouwd. Hun laatste model, de 35E, is genomineerd voor de HISWA motorboot van het jaar 2017-prijs. Wij testten deze oogstrelende weekender onder onvriendelijke omstandigheden op het Markermeer.

Een blik op de voorbijspuitende Da Vinci verraadt waarom de vakjury dit model heeft uitgekozen. Een erg mooie boot die prachtig vlak door het water zoeft.

De 35E is de vernieuwde versie van de ’gewone’ 35. Een duidelijke verbetering is de verbreding van de gangboorden. Binnen valt op dat de stahoogte dankzij een paar slimme ingrepen naar 195 cm is verhoogd en dat de boot nu een afgesloten eigenaarshut voorin heeft. De goede vaareigenschappen hebben te maken met veranderingen van het onderwaterschip. Leuk is dat deze snelvarende versie met 2 x 170pk Volvo Penta D3 diesels onder de kuip een riante plek voor waterski’s of wakeboards biedt. Ook op de minder zware uitvoeringen, zoals de instapversie met 1 x 140pk, is dit een praktische ruimte voor proviand en vouwfietsen.

De 35E beschikt over het CZone digital switching-systeem van Mastervolt en Garmin dat ook op Volvo Ocean Race-jachten is toegepast. Hiermee kunnen verlichting, verwarming en navigatie op telefoon of iPad worden geregeld.

Het sterkste komt deze fraai gelijnde boot uit de verf bij hoge snelheid. Golven worden moeiteloos genomen en met de soepele hekdrives kun je een aquarel in de golven boetseren.

8,2

Comfort & Ruimte: ***

Ergonomie: ***

Afwerking: ****

Vaareigenschappen: ****

Prijs / Kwaliteit: ***

Lengte: 10,60 m

Breedte: 3,35 m

Diepgang: 0,80 m

Motorisering: van 1x140 pk t/m 2x220 pk Volvo-Penta Diesel

Prijs: vanaf €260.000

Zie ook:

- Sobere cruiser

- Zomers gevoel

- Robuuste cruiser

- Zeilbotenflair

- Spaanse furie

- Bella voor beginners