1331145
Vrij

Discussie

Trump stoot toeristen af

Trump is bad for business. Voor het eerst in jaren zullen er naar verwachting minder buitenlandse toeristen naar New York komen.

The Big Apple verwelkomde vorig jaar nog 12,7 miljoen toeristen, maar volgens een onderzoeksbureau zullen dat er dit jaar 300.000 minder zijn. Dit meldt The New York Times. Deze klap voor het toerisme kan de stad wel 600 miljoen euro kosten. Direct na de presidentsverkiezingen werd al duidelijk dat het presidentschap van Trump niet veel goeds betekende voor het toerisme in de Verenigde Staten. Adam Sacks van Tourism Economics vertelde dat aan de krant. Tourism Economics voorspelt internationale reistreinds en denkt dat het aantal toeristen dat naar de Verenigde Staten komt in de aankomende twee jaar wel met 6,3 miljoen kan afnemen. Het bedrijf concludeert dit onder andere uit de afname in online zoekopdrachten gerelateerd aan reizen naar de V.S. De houding van Trump straalt een negatief beeld uit. Volgens het marketingbureau NYC&Company zorgen de uitspraken en acties van de omstreden president ervoor dat toeristen zich niet meer welkom voelen in het land. Niet zo gek als je bijvoorbeeld even kijkt naar het inreisverbod dat Trump instelde.

VRIJ is benieuwd hoe jij dit ervaart. Het zou zomaar kunnen dat je al een tijdje een reis naar de Verenigde Staten wil maken, maar je deze door de huidige ontwikkelingen nog even uitstelt. Of trek je je er juist niets van aan? Geef je mening in de reacties of stuur een mail naar vrij@telegraaf.nl o.v.v. Toerisme Verenigde Staten