1347718
Vrij

Reizen

Amsterdam top 10 'sex positive'-steden

Archieffoto Wallengebied

Archieffoto Wallengebied

Amsterdam staat in de top tien van meest 'sex positive'-steden ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van Laveeza, aanbieder van erotische apps, onder 450.000 gebruikers wereldwijd.

Archieffoto Wallengebied

Archieffoto Wallengebied

Met de term 'sex positive' wordt bedoeld hoe open en tolerant de inwoners staan tegenover seksualiteit. Ondermeer werd gemeten hoe actief men is in de slaapkamer, hoeveel seksspeeltjes in bezit zijn, maar ook hoe vaak en wat voor erotische video's worden bekeken. Daarnaast werd gekeken naar wat er op 'volwassen' gebied in de stad te doen is, of de stad veilig is voor LHBTQ-mensen en of het gemakkelijk is om aan voorbehoedsmiddelen te komen.

Uiteindelijk scoorde Parijs gemiddeld genomen het beste. Vooral hoe vaak de Parijzenaren het doen, scoort hoog, maar ook blijken ze bijzonder experimenteel. Rio de Janeiro, Londen, Los Angeles en Berlijn maken de top vijf compleet.

Amsterdam staat op de tiende plek. 'We' scoren uiteraard hoog op het vlak van erotisch vermaak in de stad, maar zijn niet heel seksueel actief. Wel zijn we tevreden en experimenteren we er ook op los.

Opvallende resultaten uit het onderzoek:

  • Rio scoort het hoogst op het vlak van seksuele activiteit, terwijl Cork in Ierland het laagst scoort.
  • In Antwerpen zijn de inwoners het meest tevreden met hun seksleven, terwijl Chinezen in Chengdu wel een opkikker kunnen gebruiken.
  • Wil je de 'bloemetjes' buiten zetten, dan moet je in Las Vegas zijn - die staat bovenaan in de categorie 'erotisch nachtleven'. In Bratislava in Slowakije moet je echt niet zijn voor een seksueel verzetje.
  • Koppels die het graag met andere koppels willen doen, moeten in Berlijn zijn, maar zeker niet in - daar is 'ie weer - Bratislava.

De complete lijst met resultaten is hier te lezen.