Nieuws/Vrij

INTERVIEW

Anita Witzier: 'ik ken m’n beperkingen’

Anita Witzier

Anita Witzier

Mark Uyl

Ze praat met de snelheid van het licht en heeft er een hekel aan als mensen ’vol in mijn aura komen’. Anita Witzier is alom gelauwerd voor de serie ’Anita wordt opgenomen’. Wat ze eigenlijk weer reuze vreemd vindt: haar programma ’Memories’ heeft toch net zo goed diepgang? Gesprek met een presentatrice die ooit door haar man werd omschreven als ’een hork. Maar wel een lieve hork’.

Anita Witzier

Anita Witzier

Mark Uyl

Anita Witzier interviewen valt in het begin helemaal niet mee. Allereerst dat tempo. Met de snelheid van een mitrailleur vuurt de presentatrice woorden en flarden van zinnen af en springt daarnaast ook nog volgaarne van de hak op de tak.

Voeg daarbij een licht defensieve houding. Zij? Een workaholic? Hoe kómen we erbij? De staalblauwe ogen kijken verontwaardigd. Maar evenzogoed kan ze keihard in de lach schieten wanneer visagiste annex vriendin Mettina Jager achter haar rug ’JA!’ knikt.

En dan moet ze ook nog op de foto. Zucht. Balorig laat ze haar witte verpleegstersklompen zien, cadeau gekregen tijdens de laatste draaidag. Daar loopt ze eigenlijk het liefst op, gecombineerd met een joggingbroek. Nu we erover beginnen: ze heeft ook nog ergens Crocs liggen. Was ze ooit niet uit te slaan.

Maar ook geeft ze ruiterlijk toe dat ze eigenlijk gewoon verlegen is. In haar eentje naar de uitreiking van de Beau Monde-award? Geen denken aan. „Ik ben niet van de de koetjes en de kalfjes. Kort, zakelijk. Dit, dat. En dóór.”

Ben je een workaholic?

„Welnee! Hoe kom je erbij?”

Omdat ’Anita wordt opgenomen’ net is afgelopen en aanstaande donderdag de quiz ’Dokters vs internet’ alweer begint? En vanaf dit najaar ga je ook nog ’De reünie’ presenteren.

„Ik maak een paar weken heel intensieve draaidagen en dan ben ik weer een paar weken vrij. Ik heb best een goede balans tussen werk en vrije tijd. Het zijn alleen geen kantoortijden, het is meer: we draaien vier keer twaalf dagen. Maar als er iets interessants op mijn pad komt, dan pak ik die kans. Dit is toch een onzekere business.”

Ben je weleens bang dat het opeens afgelopen is, dat je geen werk meer krijgt?

„Ja. Maar tot dusver is er altijd wat gekomen! Nu weer De reünie. Daar heb ik ooit een proefuitzending voor gemaakt. Iets met iemand voor een scherm en de rest van de klas erachter. Helaas niet zoals het uiteindelijke programma eruitzag. Nu ben ik er in verband met het vertrek van Patrick Lodiers toch weer voor gevraagd. Maar natuurlijk denk ik weleens ’wat als’. Volgens anderen moet ik me meer op sociale media manifesteren.”

Lees de gehele reportage dit weekend in ons magazine VRIJ of online via deze link (premium)

Bekijk meer van