1359032
Vrij

Huis te koop

Groot maar knus

1 / 5

Met pijn in het hart verkopen Vincent (73) en Lidy Vos (70) uit Lichtenvoorde hun vrijstaande monumentale woning. Een huis dat Vincents vader in 1927 liet bouwen en waaraan zij mooie herinneringen koesteren.

1 / 5

Het pand is al dertig jaar eigendom van Lidy en Vincent Vos. Zij kenden de woning daarvoor al goed. „Het is het ouderlijk huis van mijn echtgenoot”, vertelt Lidy ons. „Met onze drie kinderen zijn we hier komen wonen. Het is dus in meerdere opzichten een familiehuis.”

Het echtpaar heeft de woning naar eigen wens aangepast. Met alles erop en eraan zoals een nieuwe badkamer en een andere keuken. Ook de woonkamer kreeg een opknapbeurt. Vijftien jaar geleden werd de serre met openslaande deuren naar de tuin gebouwd.

Een aantal karakteristieke details hebben de twee in stand gehouden: de paneeldeuren, glas-in-loodramen en de tegelvloer in de keuken.

 

Trots is Lidy vooral op de tuin rondom het huis met meerdere terrassen en een vijver. „Zo’n beetje mijn domein”, lacht ze. „Met mooi weer naar buiten met een goed boek, heerlijk!” Het huis had vroeger een groentetuin, maar die is niet meer in gebruik. „Wel hebben we een kruidentuin waar ik rozemarijn, dille, laurier en bieslook kweek.”

De vijf slaapkamers zijn gelegen op de eerste verdieping. Op deze woonlaag bevindt zich ook de badkamer. Met een vlizotrap is de zolder te bereiken. Het huis heeft maar liefst twee grote garages. In een daarvan gaf Lidy onder meer keramiekworkshops. Tegenwoordig benut ze vooral de bijkeuken als atelier waar ze keramiek en glas-in-loodramen maakt.

Na dertig jaar woonplezier en mooie herinneringen valt het de twee zwaar om hier weg te gaan. „Het huis was regelmatig zoete inval voor vrienden en familie. Altijd gezellig tijdens feestjes. Genoeg ruimte voor iedereen”, zegt Lidy. „Dat is eigenlijk ook meteen de reden waarom het te koop staat. Het wordt te groot.”

 

Het paar wil de woning in de dorpskern van Lichtenvoorde verruilen voor een kleiner huis in dezelfde plaats. Want weg uit Lichtenvoorde willen Lidy en Vincent beslist niet. „Ons centrum heeft alles wat je nodig hebt: van leuke terrasjes tot charmante boetiekjes. Lichtenvoorde staat bovendien bekend om het jaarlijkse bloemencorso en festival Zwarte Cross. Het is hier nooit saai. En met de auto ben je in drie kwartier in Enschede of Arnhem. ”

Eigenaren

Vincent en Lidy Vos

Adres

Schatbergstraat 10, Lichtenvoorde

Reden verkoop

Te groot

Woonopp.

255 m2

Perceelopp.

993 m2

Prijs

€389.000 k.k.