Nieuws/Vrij

Struklji

Wat ligt er nou op mijn bord?

TLG

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: Frank van der Vleuten

TLG

"In Ljubljana in Slovenië trok de etalage van een bakkerij mijn aandacht. Een keur aan felgekleurde gerechtjes stonden daar te lonken. Het zag er wat rimpelig uit allemaal. Het bleek te gaan om het typisch Sloveense štruklji. Een deeggerecht met vulling.

De zoete variant, bijvoorbeeld banaan/chocolade, rode bes of aardbei wordt vooral als dessert gegeten ,en de hartige met bijvoorbeeld kaas en verschillende kruiden als bijgerecht.

Het is eigenlijk een uit de kluiten gewassen dumpling en wordt in een grote pan met water gestoomd en warm opgediend. Dit was de citroenversie en was super lekker, maar wel machtig."

 

Lees ook:

- Octopus

- Mosselen

- Kalfsmedaillions ‘Italian style’

- Kaiserschmarrn

- Gold Camel Burger

Bekijk meer van