Nieuws/Vrij

Colors Urban Hotel Thessaloniki, Griekenland

Logeren met een glimlach

Door Katina Stavrianos

1 / 3

Een goed bed, fijne douche en perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

1 / 3

I’ m great in bed, I can sleep all day, staat er boven het bed op onze riante, modern ingerichte kamer in het Colors Urban Hotel. Het grapje tovert een glimlach op onze gezichten. Waarheid als een koe, maar voor hele dagen in bed is geen tijd. We moeten op ontdekkingstocht!

Het hotel blijkt de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje in deze Griekse studentenstad. Centraal gelegen aan een van de belangrijkste winkelstraten, op amper drie minuten lopen van de boulevard waaromheen zich alle hotspots bevinden. Links af de straat over staan we in Ladadika, het veelbezongen en beroemde uitgaansgebied van de stad, terwijl we rechtsaf binnen vijf minuten de White Tower bereiken, de iconische ronde toren die het gezicht van de havenstad vormt.

Colors Urban is het jongste zusje van drie Colors Hotels in de op een na grootste stad van Griekenland. Het idee voor het concept komt van twee dertigers, broer en zus uit een beroemde hotelfamilie. Ze vonden dat een hip designhotel met hoog serviceniveau, maar wel betaalbaar zoals je die in vrijwel elke wereldstad vindt, nog ontbrak in hun stad. Omdat ze er met de ingehuurde ontwerpers niet uitkwamen, deed de familie de inrichting zelf en het moet gezegd, ze hebben smaak. In het atrium prijkt van boven naar beneden een graffitikunstwerk van een beroemde Griekse streetartist en de kleuren, bijdehante teksten, grappige afbeeldingen op deurhangers en muren van de ruim opgezette kamers, doen ons steeds opnieuw glimlachen. Net als het oprecht vriendelijke personeel dat er alles aan doet om ervoor te zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. Ze tippen ons zelfs met liefde hun favoriete (uitgaans)adresjes die we met succes uitproberen.

In de Garden Bar serveren ze een fijn ontbijt met goeie koffie en de lekkerste verse sinaasappelsap die we ooit dronken en bij de massagesalon komen we na een lange dag weer helemaal tot rust. Het is haast jammer dat we nog zoveel hebben te ontdekken, want wat ons betreft hadden we de deur van dit heerlijke hotel niet uit gehoeven.

In ’t kort

Interieur

Speels, kleurrijk.

Op de muren grappige quotes.

Ligging

Aan grote winkelstraat. Hotspots op loopafstand.

Service

Medewerkers tippen hun favoriete plekjes. Fijne massagesalon.

Praktisch

Prijs 2-persoonskamer v.a. €60. Ook grote familiekamers beschikbaar. colorshotel.gr

Zie ook:

- Hotel Parc Broekhuizen in Leersum

- Bold Hotel in München

- Hotel Café Royal in Londen

- Stayoke Dordrecht

- Rosalie Bay Resort op Dominica

- Return Africa Pafuri Camp (Zuid-Afrika)

- Townhouse Hotel in Maastricht

- Hotel Stempels in Haarlem

- Hotel Es Vivé op Ibiza

- Lions Dive & Beach Resort (Curacao)

- Maia Luxury Resort (Seychellen)

- Hotel-Brasserie Dux in Roermond

- Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum

- Hotel Bossche Suites in Den Bosch

- Porta di Castro in Palermo

- 't Goude Hooft in Den Haag