Nieuws/Vrij

Travel hack

Autoverzekering op vakantieadres vaak onnodig

Ieder land kent zijn eigen normen, waarden en gewoontes en zo heeft ook iedere cultuur een andere manier zakendoen. In het buitenland is het altijd een beetje tricky als het gaat om bijvoorbeeld auto’s huren, omdat je nooit zeker weet of het de normale gang van zaken is. We delen graag een travel hack met je die wat euro’s zal besparen op vakantie.

Goed verzekerd op reis gaan geeft een stuk geruster gevoel. Als de autoverhuurder je dan ook een verzekering aanbiedt, kan er bijna niks misgaan, toch? Maar let op! Het is namelijk vaak helemaal niet nodig!

Even bellen

Die verzekering, zit over het algemeen al in je eigen pakket en is vaak ook geldig voor huurauto’s. De autoverhuurder neemt deze gewoon een op een over. Ook dringen autoverhuurders je erop aan om verzekerd te zijn bij ongelukken (voor lichamelijke letsels), ook in dit geval dekt je zorgverzekering vaak de kosten.

Dus even voordat je een auto huurt een belletje naar je eigen verzekeraar om te checken waar je precies voor bent verzekerd en het zal je per dag tientallen euro’s besparen tijdens je vakantie.

Karren maar!

Bron: Vlucht-Vertraagd

Eerder geschreven Travel hacks

TravelHack #1 Zoek incognito

TravelHack #2 Snel door de controles op de luchthaven

TravelHack #3 Zo krijg je een upgrade in een hotel

TravelHack #4 Boek twee enkele tickets

TravelHack #5 Telefoonoplader vergeten?

TravelHack #6: Boek je tickets dinsdag rond middernacht

TravelHack #7: Boek je tickets 171 dagen voor vertrek

TravelHack #8: Boek je vliegtickets niet op vrijdag

TravelHack #9: Tickets boeken voor een groep

TravelHack #10: Welk toilet is het schoonst

TravelHack #11: Kies de linkerrij voor inchecken

 

Lees meer over