1367459
Vrij

Boottest Seahorse 12m LR

Poolzeebedwinger

Sommige boten zijn ontworpen vanuit de drang om avonturen te beleven die je je leven lang blijft herinneren. Zoals de bijzondere Seahorse 12m LR, een supersnelle Arctische RIB die op Urk wordt gebouwd.

Avonturier Bear Grylls had op tv laten zien hoe hij in een elf meter-RIB door het smeltende poolijs boven Canada voer. Zo’n tocht wilde deze opdrachtgever ook maken en hij kwam uit bij de markante Urker Klaas Post.

Bij het ontwerp van deze Seahorse is gekozen voor een aluminium romp met een deadrise van 25 graden. Dat maakt haar geschikt voor ruige tochten door wild water. Om enig vaarcomfort toe te voegen, is de hele stuurcabine met stoelen en al door middel van schokdempers verend gemaakt.

Achter de voorruit zijn vier stoelen die met de console meeveren en daarachter twee die zelfstandig zijn geveerd. Voor de voorruit is een kajuitje voor een toilet en om wat spullen kwijt te kunnen. De vloer is speciaal ontdreund en net als de ijzersterke bodem met het verfijnde spanten- en stringernetwerk daaronder ademt alles degelijkheid.

Aan de spiegel prijken drie Yamaha F 300 viertakt buitenboordmotoren, gekozen omdat ze zuinig en extreem betrouwbaar zijn gebleken. Met 1800 liter brandstof kan bij een economische snelheid van 60 km per uur een actieradius van 1080 kilometer worden gehaald.

Op de testdag maakte een dikke windkracht 6 uit het zuidwesten de vaaromstandigheden onvriendelijk. Dan geeft het een kick als je met dik 50 km/u van golf naar golf springt en de cabine alle klappen opvangt.

De Seahorse 12m stuurt strak als een scheermes en toont zich een volleerd hordeloper op de golven. Het gaat erom dat je met deze boot de poolzee kunt bedwingen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

8,8

Constructie

*

*

*

*

*

Comfort & ruimte

*

*

*

Afwerking

*

*

*

*

Ergonomie

*

*

*

*

Vaareigenschappen

*

*

*

*

Prijs / kwaliteit

*

*

*

Lengte 12,00 m.

Breedte 3,56 m.

Gewicht ca. 5000 kg

Motorisering 3x Yamaha F300

Prijs op aanvraag

postworkboats.nl