Nieuws/Vrij

<p><strong>‘Pop-up design’ fietsroute</strong></p>

Fietsen langs bijzondere plekken in Brabant

Brabant is deze maand twee nieuwe fietsroutes rijker. De zogenaamde ‘pop up design’ fietsroutes zijn geïntroduceerd door Routebureau Brabant en zijn bedoeld om de fietser kennis te laten maken met Brabants design. Met de routes fiets je langs bijzondere plekken in de provincie waar het bruist van de creativiteit.

De fietsroutes

Fiets bijvoorbeeld door keramiekwerkplaatsen in Oisterwijk en ontdek de geschiedenis en toekomst van textiel in het TextielMuseum in Tilburg. Of maak kennis met sociaal duurzaam design in de roze fabriek van WerkWarenHuis by Social Label in ’s-Hertogenbosch en ontmoet de makers in hun atelierwinkels tijdens een stadswandeling door vestingstad Heusden.

App

De pop-up fietsroute is toegevoegd aan de Routes in Brabant app en aan de Fietsnetwerk App. Tijdens het fietsen ontvangt de gebruiker extra informatie over hoogtepunten langs de route.

Iedere zaterdag en zondag tot en met 24 september 2017 kun je de route fietsen.

Op vertoon van de routekaart krijg je in september gratis toegang tot de deelnemende locaties. Ook zijn extra workshops en rondleidingen mogelijk. Download de routekaart en kijk voor het volledig programma op www.visitbrabant.com/designroute.