Vrij/Reizen

Hotel van de week

Swingen aan het strand

Door Toke Beerens

1 / 3

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Deze week: Vesper Hotel in Noordwijk

1 / 3

Badplaats Noordwijk lijkt wellicht in een winterslaap gesukkeld nu de zomergasten zijn vertrokken, maar in Vesper Hotel bruist het. Het boetiekhotel aan het strand is op vrijdag een trefpunt voor gasten en Noordwijkers wanneer de dj tot elf uur ’s avonds soulmuziek draait.

Wie echter voor zijn rust komt, kan zich op een van de 27 kamers terugtrekken waar de geluiddempende deuren ervoor zorgen dat de muziek de kamers niet bereikt. Geen kamer is hetzelfde qua indeling en interieur. De meeste hebben uitzicht op zee, maar de vier classic rooms die dat niet hebben, kennen andere mooie elementen zoals een dakraam waar je vanuit het bed de sterrenhemel kunt zien.

De klassieke hotellobby ontbreekt in Vesper. Bij binnenkomst sta je direct in de gezellige loungebar. Daar wachten een hartelijk welkom en aangeboden drankje, waarna je aan de tafel wordt ingecheckt. Het personeel begeleidt je tot in de kamer. Deze persoonlijke touch voelt fijn, in tegenstelling tot andere hotels waar je zelf je weg moet vinden. Vragen over de werking van de douche of het espressoapparaat kunnen meteen worden beantwoord.

Het restaurant beneden is een aanrader, mocht je ’s avonds in het hotel willen blijven. Of je nu zin in vis of vlees hebt of vegetarisch eet, het menu bevat voor iedereen smaakvolle opties waaronder kreeftensoep, malse ossenhaas en gele curry met tofu. Om je vingers bij af te likken. De kaart bevat overigens ook een keur aan cocktails. Echt op het strand dineren? Dat kan bij strandrestaurant Zuiderbad. De komende weken kan ook nog eens aan zee worden geschaatst in het Winter Wonderland.

Als gast mag je gratis gebruik maken van wellnesscentrum Azzurro met zwembad, sauna en hydro-massagebed. Bij de receptie van Vesper wordt op verzoek een tas met badjas en strandlaken meegegeven zodat je enkel je eigen badkleding hoeft mee te nemen.

Genoeg redenen om Noordwijk en Vesper ook buiten de zomer te bezoeken als je aan de kust wilt ontspannen.

In ’t kort

Interieur

Modern met warme kleuren. Bij binnenkomst valt een enorme stellingkast achter de bar op met curiosa die in de hoogte doorloopt tot de tweede verdieping.

Ligging

Pal aan het strand.

Service

Persoonlijk en attent, maar niet opdringerig

Praktisch

Kamerprijs vanaf €140 inclusief ontbijt.

vesperhotel .com