1403519
Varen

Boottest Pardo 43

Sexy raspaard

Anno 2017 zijn strakke, snelle, 40+-voet motorjachten enorm gewild. Dit weekeinde schittert zo’n boot op de Masters of LXRY. De Pardo 43 is een jacht dat direct na introductie een nominatie als Europees Motorjacht van het Jaar in de wacht sleepte.

De Italiaanse werf Cantiere del Pardo maakte naam met de befaamde Grand Soleil zeiljachten. Dit jaar werd na 4000 zeiljachten het eerste motorjacht geïntroduceerd.

De Pardo 43 is een onmiskenbaar sexy jacht. Onwillekeurig dringen zich vergelijkingen met Italiaanse topauto’s op. Styling en afwerking spelen een belangrijke rol. Aan alles kun je zien dat het een moderne boot is. Bijvoorbeeld aan de bijlboeg die net iets boven het water uitrijst en waaraan je kunt aflezen dat deze de golven messcherp kan doorklieven. Ook de gitzwarte carbon T-top komen we bij moderne jachten tegen.

Verder de strakke romplijnen, de twee enorme zonnebedden en de drie superstoelen achter een blits dashboard en een frameloze voorruit.

Benedendeks heeft de Pardo eveneens veel te bieden. Het is een ’mooi-weer’ weekender, maar de slimme kajuitindeling maakt het geschikt voor ons koudere klimaat.

Er zijn vier slaapplaatsen, voorin een groot Frans bed en onder de kuip nog eens twee losse bedden. Er is overvloedig gebruik gemaakt van hout en de afwerking is zoals die hoort te zijn op een jacht uit het segment boven een half miljoen. De natte cel is praktisch doordat douche en toilet in deze ruimte gescheiden zijn.Voor de aandrijving zijn er twee mogelijkheden: 370pk diesel met IPS-500 of 430pk met IPS 600.

De Pardo 43 is met de IPS-joystick gemakkelijk te manoeuvreren. Het zicht is goed en de boot reageert rimpelloos op de bewegingen van het pookje. Op het open water merk je dat de balans inderdaad prima is. De boot voelt strak aan en glijdt gemakkelijk door de golven. Op topsnelheid (38 knopen) is het geluidsniveau opvallend laag. Voor snelle bochten heb je wat ruimte nodig, maar de overige prestaties zijn in lijn met het aantrekkelijke uiterlijk.

8,4

Constructie

****

Comfort & ruimte

******

Afwerking

*****

Ergonomie

****

Varen

****

Prijs/kwaliteit

***

Lengte

13,45 m

Breedte

4,20 m

Diepgang

1,05 m

Aandrijving

2x Volvo Penta IPS 500 (opt. IPS 600)

Prijs

vanaf €543.000

orangeyachting.nl