1411743
Vrij

Recept van de dag

Almendrados voor de koektrommel

Even voor de aarzelaars en uitstellers, dit weekeind is de laatste kans om mijn samen met Boers en Boers samengestelde complete kerstdiner te bestellen.

Zalm, kalkoen, ham, plumpudding, ach, alles wat je maar kan bedenken. Ga naar Boersenboers.nl en klikt op Felix’ Christmas Selection.

En als je dat hebt gedaan, koekjes bakken voor in de kerstkoektrommel. En omdat ik toch in Spanje ben, laten we een Spaans gerecht nemen. Weet je nog, Valencia en morgenavond, Don Carlos van Verdi, naar de opera, een schitterend gebouw dat op een gigantisch ruimteschip lijkt. Zondermeer adembenemend.

We maken koekjes met wat sinaasappelrasp. Denk je er aan om daarvoor biologische sinaasappels te nemen. Zet de oven maar vast op 175°C. Bakpapier op de bakplaat. Amandelen in de keukenmachine tot meel malen. Haha, je kan het ook kopen, tegenwoordig. Laten we dat maar doen. Amandelmeel, bloem, suiker, sinaasappelrasp en een beetje zout door elkaar mengen. Boter en eidooier erbij en tot een deeg kneden. Uurtje koud laten worden en daarna uitrollen op een met meel bestoven werkbank. Vijf mm dik, vormpjes (ruitjes meestal) uitsteken of snijden en in maximaal 20 minuten goudbruin bakken.

Veel plezier, ik ga een wandeling door Valencia maken.

Nodig voor een volle trommel:

•40 gr amandelmeel

•350 gr bloem

•200 gr suiker

•1 theel sinaasappelrasp

•snufje zout

•185 gr boter

•1 eidooier