1461448
Vrij

Felix met smaak

Drie uur garen

Tortels zijn vreselijk lastige beesten. Ze hebben onze vogelvoederplaatsen ontdekt en hangen nu de hele dag rond, op rooftocht naar het voer dat ik echt niet voor ze neerleg. Mijn vogelvoer is voor de vinken en de mussen, de roodborstjes, het puttertje (ach, het puttertje), de heggenmus, het winterkoninkje en al die meesjes.

Die zaten heerlijk – dagelijks tussen 11.30 en 12.30 uur, vraag me niet waarom – aan de zaden, vetbollen en andere lekkernijen toen de tortels als haaien in de lagune kwamen aanzetten. Een hoop herrie, een hoop ruzie en dan wegschrokken wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Ze gooien het vogelhuis gewoon om met hun lompe gedrag en vreten dan als beesten van de vloer. Je begrijpt: ik mag ze niet.

Het begon met twee exemplaren vorige winter, na de zomer waren ze met z’n vieren. Nu verstop ik eten in potjes in de schutting, daar kunnen die etters niet bij. Ze raken echter zo gefrustreerd dat ze de kleine vogels voortdurend lastigvallen. Gisteren lagen beide vogelhuizen om. Mijn geduld is op. Ik heb briefjes neergelegd. En foto’s.

Bereiding: Smelt de boter in de pot en kruid de duif goed aan. Leg de duif in de pot, voeg de kruiden toe en zet op een zacht vuurtje. Laat drie uur garen en kijk er elk kwartier naar. Ook tortels!