Vrij/Reizen

Wintersport

Afdalen in Schladming-Dachstein

Skigebied Schladming-Dachstein in de Oostenrijkse Alpen staat bekend om zijn spannende afdalingen, funboarden, freeriden en spectaculaire skiwedstrijden. Zowel gevorderden als beginners kunnen er uit de voeten.

Schladming-Dachstein is een paradijs voor de verwende wintersporter. Niet voor niets behoort het tot de top vijf van de toeristische regio’s in de Alpen. Zo kunnen we er tot tien uur ’s avonds afdalingen maken en rodelen op de maar liefst zeven kilometer lange baan van de Hochwurzen.

Het moderne skigebied telt negen bergen, waarvan er drie boven de 2000 meter uittorenen. Vier van deze Alpentoppen zijn met elkaar verbonden door verbindingsliften: Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm. Dat zorgt ervoor dat we er zonder oponthoud een hele dag door het feeërieke landschap kunnen toeren.

Snelle en steile pistes

Het gebied biedt fantastische mogelijkheden voor gevorderden en cracks. Zo treffen we op de Planai bijzonder snelle en steile pistes. We kunnen er zelfs onze snelheid laten meten en direct een actiefoto online zetten zodat thuisblijvers zien wat we uitspoken. Maar we laten de steile pistes deze keer even voor wat ze zijn, evenals de beruchte zwarte bückelpiste op de Reiteralm. Want ook in de relaxstand hoef je je hier geen moment te vervelen.

Schladming ademt nog die authentieke en gemoedelijke sfeer. Het stadje met zijn pittoreske huisjes ligt in het Ennsdal en wordt omgeven door een oude stadsmuur en beboste hellingen. In het noorden wordt het oorspronkelijke mijndorp begrensd door het Ramsau-plateau en het bijna drie kilometer hoge Dachstein-massief. In het zuiden grenst Schladming aan de Niedere Tauern.

Culinair komen we niets te kort. In de dorpjes is een uitgebreid aanbod van cafeetjes en goede restaurants waar het Oostenrijk-gevoel komt bovendrijven. Ook op de piste hoeven we niet lang te skiën voordat we onze buik kunnen vullen. We kunnen kiezen uit maar liefst 55 uitnodigende berghutten voor een hapje of drankje op een terras.

Lees hier de hele reportage (premium)