Nieuws/Vrij

Culinair

Recept: ballen voor de hongerige

De culinaire fotopagina in VRIJ van dit weekend staat geheel in het teken van #havermout. Zin om zelf aan de slag te gaan? Probeer dit recept van Felix Wilbrink eens met havermout als een van de ingrediënten!

Nodig

500 gram rundergehakt 100 gram havermout 1 grote ui 1 ei 1 theelepel marmite 1 blik tomaat in stukjes 3 theel van dit mengsel (4 theel zout, 3 theel geraspte nootmuskaat, 2 theel gemalen witte peper, 1 theel gemalen foelie, 1 theel gemberpoeder, 1 theel uipoeder, 1 theel gemalen koriander, 1 theel knoflookpoeder

Bereiding

Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, en de havermout. Eventueel nog wat broodkruim. Vorm er ballen van. Doe olie in een pan. Braad het gehakt rondom goed bruin, een mooi korstje er aan. Haal het gehakt uit de pan en leg op de bord. Snipper de ui en doe die in de pan. Laat zacht worden. De tomaten er bij en de marmite. Nu het gehakt in de saus leggen, scheutje water erbij en het geheel een half uurtje laten sudderen op de lage stand van het gas.