Nieuws/Vrij

Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt:

’Inspelen op veranderingen’

Marius Steenbergen

Trendwatcher des Vaderlands Adjiedj Bakas voorspelt wat ons in 2018 te wachten staat. Eerder kon je lezen dat we ons met gelijkgestemden steeds meer terugtrekken in kleine kring. In dit artikel zegt Bakas dat we op het werk steeds meer moeten inspelen op veranderingen.

Marius Steenbergen

Op ons werk merken we dat we permanent ingespeeld moeten zijn op alle veranderingen. Soms gaat het om bij- en omscholing, bijvoorbeeld om de digitalisering te kunnen bijhouden. Maar we zullen ook bereid moeten zijn om in een nieuwe functie of bij een ander bedrijf aan de slag te gaan.

De digitalisering zorgt ervoor dat menselijke eigenschappen zoals invoelend vermogen en tact steeds belangrijker worden. Robots zijn daar nu eenmaal minder goed in.

Wel lopen we de kans dat we bij het eerstvolgende sollicitatiegesprek geen HR-medewerker tegenkomen, maar dat we we op de computer allerlei vragen moeten invullen. Met behulp van een algoritme, een recept waarmee de computer stap voor stap een probleem oplost, worden de antwoorden beoordeeld.

Het blijft oppassen geblazen.

Zie ook:

- 2018: Jaar van de Hond