Nieuws/Vrij

Trendwatcher voorspelt: ’We worden preutser’

Marius Steenbergen

Trendwatcher des Vaderlands Adjiedj Bakas voorspelt wat ons in 2018 te wachten staat. Eerder kon je lezen dat we ons met gelijkgestemden steeds meer terugtrekken in kleine kring en dat we op het werk steeds meer zullen inspelen op veranderingen. Maar Bakas voorspelt meer: „Flirtangst en preutsheid liggen op de loer.”

Marius Steenbergen

Voor 2018 zie ik dan ook de trend van de flirtangst. We worden preutser, ondanks Tinder en Grindr. Sommigen kiezen veiligheidshalve maar voor zelfbevrediging, prostitutiebezoek of robotseks.

Zetten Emmanuel Macron en Brigitte Macron (39 en 64) een trend? Het leeftijdsverschil tussen die twee is breed uitgemeten, maar wordt geaccepteerd door het merendeel van de Franse bevolking. Ook van vriendinnen hoor ik steeds vaker dat ze aandacht van jonge mannen op de datingmarkt krijgen. Van oudere vrouwen is bekend dat zij weten wat ze willen en zich niet meer zo druk maken. Bovendien plukken hun leeftijdgenoten liever een jong blaadje.

Uit onderzoek van de Universiteit van Chicago onder 70- en 80-plussers blijkt dat de overgrote meerderheid vindt dat goede seks belangrijk is om de relatie goed te houden. Daarnaast heeft seks een positief effect op de gezondheid. Degenen die eens per week seks hadden, konden zich beter concentreren, dachten helderder en waren beter in problemen oplossen. Wat wil je nog meer?

Zie ook:

- 2018: Jaar van de Hond

- 2018: Omscholen om digitalisering bij te houden