Vrij/Reizen

Ontdekken

De lekkerste plekjes van Thailand

Thailand trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Zijn er in dit land nog onontdekte plekken? Die zijn er. Zelfs in de toeristische gebieden.

In het centrum van Bangkok krioelt het van steetfood-stalletjes. De verkopers staan met hun kar pal langs de kant van de weg en bieden authentieke Thaise gerechten. Het is voor de doorgewinterde Thailand-reiziger een herkenbaar beeld.

Maar intussen ontwikkelt er in Bangkok een nieuwe culinaire scene. Recent zijn er zelfs Michelin-sterren uitgereikt. In de wijk Thonburi aan de westkant van de rivier staat het restaurant Never ending Summer. Een oud pakhuis omgetoverd tot een trendy restaurant. Het doet denken een hipster-hangplek in de Amsterdamse Pijp.

Zelfs in de omgeving van het toeristenoord Phuket zijn prachtige plekken te ontdekken, zoals het uitzichtpunt over de Baai van Phang Nga. Het is er bloedheet, maar het loont want het uitzicht is adembenemend.

Ook rond toeristenstad Chiang Mai in het noorden van Thailand is het mogelijk jezelf te onttrekken aan het massatoerisme. Trek vooral de omgeving in. Daar vind je verrassende accommodaties, zoals Marndadee. Het resort, nog maar vier jaar open met een indrukwekkend overloopzwembad uitkijkend over een rivier, bestaat uit authentieke Noord-Thaise rijstpakhuizen die zijn omgetoverd in appartementen.

In de omgeving, op ongeveer 15 minuten rijden ligt het bergdorpje Ban Mae Kampong. Erg populair onder de Thai. Maar nog niet ontdekt door de westerse toerist.

Langs de weg verkopen dorpelingen Thaise gerechten en doen doen boodschappen vanuit de klep van een pick-up. De sfeer is gemoedelijk en de dorpelingen zijn vriendelijk.