Nieuws/Vrij

Recept van de Dag

Kip met lemoncurd

Door Felix Wilbrink

We hebben een koelkastvondst. Soms raakt een potje van het een of ander uit zicht en bij ons was dat lemoncurd. Dat is boter, suiker, citroen en ei. Een soort gestolde punch. Je moet een beetje van de Engelse keuken houden om curd in huis te hebben. Alleen, hoe vaak maak je nou de scones om het op te smeren.

Op de toast bij het ontbijt? Ook goed maar dan heb ik liever marmelade. Zo dus raakte het lekkers achtergesteld. Om vanmorgen achter drie potten sambal te worden gevonden. Dit gaan we ermee doen.

Meng sherry en sinaasappelsap met de lemoncurd. Doe er wat maïzena bij. En een lepeltje walnootolie, als je dat hebt. Anders neem je groene olijfolie. En dan nog een paar druppels groene tabasco. Wat zout, wat witte peper.

Wrijf de kippendijen met dit mengsel in en laat ze een half uur trekken. Dan een goeie klont echte boter in de pan. Laat de kip afdruipen en bak de stukken rondom bruin. De oven staat hoop ik al op 200°C? Leg de kip op een vuurvaste schaal en schuif de oven in. Twintig minuten tot ze knapperig sissend de oven uitwillen. Kook de marinade in, los er een zakje espressopoeder in op en geef dat bij de kip. Schenk er een glas Duits en Lauret Winterstout bij. Dit is geluk in overtreffende trap.

Nodig voor twee personen:

• 450 g kippendijen

• 2 eetl sherry

• 1 eetl lemoncurd

• 2 eetl sinaasappelsap

• 4 theel maïzena

• 1 eetl walnootolie (Mobi-

pers, dus)

• 5 druppels groene tabasco

• 1/2 zakje espressopoeder

• boter

• zout en peper