1707852
Varen

Boottest Aquaparx RIB 360

Speelgoed-RIB

Ook met een klein budget kun je tegenwoordig varen. Doordat opblaasboten met harde bodem in lagelonenlanden op grote schaal worden geproduceerd, heb je al voor een paar duizend euro je eigen stuiterbootje. Motortje aan de spiegel en gassen maar.

Aquaparx is een Nederlands merk opblaasboten dat in China wordt geproduceerd. De prijzen zijn zo aantrekkelijk dat ze bereikbaar zijn voor een breed publiek. De geteste Aquaparx RIB 360 kost zonder motor €2905.

De importeur levert er een Aquaparx 15 pk motortje (€2890) bij. De prijs van de complete combinatie met 15 pk motor, roeiriemen, plakset en andere toebehoren komt uit op €4950, een echte budgetboot dus.

Klik hier voor de video van de boottest

De 3,5 meter lange RIB is een compact, vriendelijk ogend bootje dat extra stoere accenten krijgt door de beugels om de stuurconsole heen en boven de motor. Het polyesterwerk oogt degelijk. Maar de wat rammelende stuurconsole en de knevels op de zitkisten verraden low-budgetkeuzes. Dat kan ook niet anders.

Vanwege de indeling bevindt het meeste gewicht zich achter in de lichte, slechts 150 kilo wegende boot. De motor weegt 61 kilo, brandstof en accu circa 30 kilo en dan komt daar nog de bestuurder bij. Dat leidt tot fors steigeren bij het wegvaren. Het motortje, een Aquaparx 15pk, heeft op de koude dag wat moeite met aanslaan, maar loopt verder rustig.

Bij het varen valt op dat de tubes dicht op het water liggen zodat je elk golfje voelt. Na enige tijd raak je gewend aan het driftende vaargedrag en kun je daar lekker mee spelen. De topsnelheid is 35 km per uur en dat is hard genoeg op dit speelgoed-RIBje.

De Aquaparx RIB 360 is bedoeld voor jonge watersporters die er op vlak water veel plezier mee kunnen beleven.

Cijfer: 5,6

Constructie

***

Comfort & ruimte

**

Afwerking

**

Ergonomie

**

Varen

**

Prijs/kwaliteit

****

Lengte

3,60 m.

Breedte

2,00 m.

Motorisering

15-30 pk outboard

Tubes

pvc, Æ 49 cm

Prijs

vanaf € 2905 excl. motor (motor €2890) combi: €4950

Meer info

aquaparx.nl